+420 739 661 286 zdravinamiru@seznam.cz

Zkuste zelenáče

Jistě jste už slyšeli o zelených potravinách jako je ječmen nebo chlorella. Zabydlely se ale už u Vás doma? Pokud ne, tak byste o tom měli začít přemýšlet. Jsou totiž téměř zázračné.

Zelené potraviny nejsou považovány za potravinové doplňky, ale za plnohodnotné, celistvé potraviny. Zlepšují kvalitu buněk v celém těle, obsahují vitamíny, minerály, stopové prvky, aminokyseliny, enzymy, vlákninu, fytolátky…jsou zkrátka komplexní. Působí navíc vysoce zásadotvorně, podporují růst správné střevní mikroflóry a potlačují rozvoj plísní, posilují imunitu, zpomalují proces stárnutí.

Pokud nejíte dle předpisů a potřebujete něco, co by Vám vaši nezdravou stravu vykompenzovalo, určitě šáhněte po ječmenu. Je také vhodný při nadváze, anémii, zvýšené hladině cukru, kardiovaskulárních potížích, reguluje cholesterol, zlepšuje myšlení, spánek, paměť, léčí nemoci kůže. Jedna lžička prášku nám poskytne tolik vitálních látek jako dvě hlavičky brokolice. Pokud chcete zahájit detoxikaci a nevíte jak na to, zkuste chlorellu. Je to sladkovodní řasa a má schopnost vázat nebezpečné látky a těžké kovy a odvádět je z těla. Čistí, zásobuje a omlazuje naše tělo, má 11krát více vápníku než kravské mléko. Při cílené detoxikaci neuškodí ani větší dávky této řasy.

Ječmen i chlorellu můžete konzumovat i současně, jejich účinek se tím znásobí. Navíc se jimi nelze předávkovat, nejsou to léky ale jídlo. Jsou také ideálním pomocníkem při kocovině – z vlastní zkušenosti mohu doporučit před večírkem větší dávku chlorelly a ráno šálek ječmene a projevy prohýřené noci se sníží na minimum.

Pokud žijete jako většina z nás hektických způsobem života a udělat zásadní změny je pro Vás těžké, zkuste alespoň částečně udělat něco pro své zdraví, protože to je základem kvalitního a spokojeného života.

Mějte se fajn a jezte zeleně :-)

Aneta Polívková

 

 

Share This