+420 739 661 286 aneta@zdravinamiru.cz

Zelené jarní rizoto

2 – 3 porce, celková příprava 30 minut

2 jarní cibulky nebo 1 střední cibule

0,5l kuřecího vývaru

200g rýže arborio

1 zralé avokádo

2 hrsti čerstvého špenátu

Hrst medvědího česneku

150g čerstvého nebo mraženého hrášku

Kokosový olej, sůl, pepř

Parmazán na posypání, čerstvé bylinky na ozdobu

Cibulku pokrájíme najemno a krátce osmahneme na kokosovém oleji, přidáme rýži a ještě minutu restujeme. Poté podlijeme vývarem a dusíme rýži do změknutí, v případě potřeby ještě podlijeme vývarem nebo vodou. Přibližně po 15ti minutách dušení přidáme hrášek, poté špenát a medvědí česnek. Nakonec přidáme na kostičky pokrájené avokádo, dochutíme solí a pepřem. Na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť 🙂

 

 

Share This