Zelené jarní rizoto
2 – 3 porce, celková příprava 30 minut
2 jarní cibulky nebo 1 střední cibule
0,5l kuřecího vývaru
200g rýže arborio
1 zralé avokádo
2 hrsti čerstvého špenátu
Hrst medvědího česneku
150g čerstvého nebo mraženého hrášku
Kokosový olej, sůl, pepř
Parmazán na posypání, čerstvé bylinky na ozdobu
Cibulku pokrájíme najemno a krátce osmahneme na kokosovém oleji, přidáme rýži a ještě minutu restujeme. Poté podlijeme vývarem a dusíme rýži do změknutí, v případě potřeby ještě podlijeme vývarem nebo vodou. Přibližně po 15ti minutách dušení přidáme hrášek, poté špenát a medvědí česnek. Nakonec přidáme na kostičky pokrájené avokádo, dochutíme solí a pepřem. Na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť 🙂