Podzimní zahřívací čočkový salát
Příprava 30 minut, 3 – 4 porce
Ingredience
1 cibule, ½ pórku, 250g čočky, 1PL kokosového oleje, 1 menší cuketa, 50g hub shiitake, sójová omáčka bez konzervantů, kurkuma, kumín, sůl, pepř, parmazán a čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
Houby shiitake si dáme hodinu před přípravou salátu namočit do misky s vodou. Čočku propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do hrnce s vodou do změknutí. Cibulku pokrájíme najemno, cuketu na kostičky a pórek na kolečka. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme cibulku a necháme zpěnit. Poté přidáme houby shiitake pokrájené na půlky, přihodíme cuketu, pórek a koření dle chuti. Krátce vše osmahneme, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Na závěr přimícháme čočku, přidáme trochu sójové omáčky, případně sůl a pepř a vše ještě krátce prohřejeme. Posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bylinkou.
Recept je dle principů tradiční čínské medicíny a je vhodný pro podzimní či zimní dny.
Dobrou chuť 🙂