+420 739 661 286 zdravinamiru@seznam.cz

Jahelník s hruškami a ořechy

Příprava + pečení 60 minut, 8 porcí

Ingredience:

* 400g jáhel

* 4 polévkové lžíce medu

* 700ml rýžového mléka

* 4 větší hrušky

* 150g rozinek

* 2 lžičky skořice

* Máslo na vymazání

* Karob a 50g vlašských ořechů na posypání

Jáhly propereme v horké vodě a uvaříme v rostlinném mléce do měkka. Poté horkou jahelnou kaši ochutíme medem a necháme vychladnout. Hrušky oloupeme a nastrouháme nahrubo, přebytečnou šťávu vymačkáme.  Nastrouhané hrušky promícháme s rozinkami a skořicí.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vymažeme máslem. Na dno namačkáme polovinu jáhel. Druhou vrstvu vytvoříme z hruškové směsi a přikryjeme zbylou porcí jáhel. Pečeme 30 minut. Po vychladnutí posypeme karobem a na kousky nakrájenými vlašskými ořechy.

Nutriční hodnota celkem:

2986kcal, 64g bílkovin, 50g tuku, 578g sacharidů

Jedna porce:

373kcal, 8g bílkovin, 6g tuku, 72g sacharidů

Dobrou chuť 🙂

Aneta Polívková

Share This